Hoe weet ik dat mijn Labradoodle wel een echte Australian Labradoodle is?

Hoe weet ik, dat mijn Australian Labradoodle wel een echte allergievriendelijke Australian Labradoodle is? Er zijn veel mensen die zichzelf deze vraag stellen.
Het antwoord is kort en eenduidig:
De fokker, die zijn honden bij ALFA-Europe geregistreerd heeft, is verplicht u de originele uitslag van de DNA test met de pup mee te leveren.
In praktijk komt het erop neer, dat er DNA monsters afgenomen worden van de moeder, de vader en het pup (alle drie de dieren kunnen geidentificeerd worden dankzij de geimplanteerde microchip).
Op de testuitslag moet staan: “This animal tested qualifies as an offspring from the following parents”; deze uitslag bevestigt onomstotelijk dat de pup van deze ouderdieren afstamt.
Eis zo’n document van de fokker! Alleen op die manier kun je zekerheid hebben, dat je geen kat in de zak koopt. Kortom: Ga voor DNA!

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

0 Comments

volgend bericht?

Puppies zijn geboren!

Zodra wij voor het juiste genetisch materiaal gezorgd hebben- van ouders met gewenste uitstraling en karakter, moeten we niet vergeten dat dit slechts het begin is van onze weg. De genen kunnen in feite "ingeschakeld" of "uitgeschakeld" woerden, afhankelijk van de...

Het eerste congres van Australian Labradoodles :)

Niet zo lang geleden, in april hebben we onze eerste doodle congres in Polen georganiseerd, voor de honden afkomstig van de Wlochata Pasja en Kudlaty Czar.   Het was geweldig! Agnieszka Pache en Alexandra Galka van de opleidingscentrum Everest organiseerden voor...