Verzorging van uw Australian Labradoodle

De vacht van een pup is heel eenvoudig te verzorgen. Het is voldoende om deze zo nu en dan te borstelen. Na de 10de levensmaand vindt er vachtwisseling plaats. Vanaf dat moment dient er veel meer aandacht aan geschonken worden. Zelfs tot 2 – 3 keer per week.

Hulpmiddelen die ik gebruik voor vachtverzorging:
1. Tondeuse
2. Poedel borstel
3. Ontklitter (matt remover)
4. Schaar
5. Efileerschaar

Accessories

Accessories

Hoofd – geef je een ronde vorm. Baard moeten knippen wij bij tot een gemiddelde lengte en geven een ovaal vorm. Pony dient dusdanig geknipt te zijn dat het de ogen van de hond niet bedekt. Het haar rond de snuit moet dusdanig kort geknipt zijn, dat het ook een ronde vorm aanneemt.

Shaping beard

Shaping beard

Shaping beard

Shaping beard

Cutting Bangs

Cutting Bangs

Ogen – de haren op de snuit (dicht bij de ogen) dienen zo kort geknipt te zijn, dat het niet in de ogen kan komen. Vuil haar in de ogen kan oorzaak zijn van infecties

Hair on the muzzle

Hair on the muzzle

Done

Done

Done

Done

Oren – moeten wekelijks gereinigd worden. Haar mag geknipt of geschoren worden in de richting van het ene oor naar het andere oor. Op deze manier zorgen we voor lucht toevoer in de oren.

Clean and shaved ear

Clean and shaved ear

Shaved throat

Shaved throat

Liezen – hier kan klitvorming optreden. Tijdens het bewegen wrijft de hond met zijn bovenpoten tegen de borstkas.. Het haar op deze plek kan het beste ingekort worden tot 1 a 2 cm lengte.

Poten – haren moeten niet langer zijn dan de lengte van de poten. Het moet worden ingekort op de plek waar de poot eindigt. Tussen de kussentjes dient het haar helemaal verwijderd te worden, bijvoorbeeld met behulp van een babyschaar met ronde punten. Op die manier zal modder, vuil of sneeuw niet tussen de kussentjes gaan zitten.

Cutting the paw hair

Cutting the paw hair

Cutting the paw hair

Cutting the paw hair

Cutting the paw hair

Cutting the paw hair

hair in between

hair in between

properly cut

properly cut

Hoe borstel je de hond? Gebruik een speciale poedel borstel – deze is speciaal voor poedels ontworpen. Het is opgebouwd op een zacht kussen, welke meegeeft terwijl je de hond borstelt, zodat deze geen verwondingen op kan lopen. Je moet onthouden vanaf de buik te beginnen en richting het wervelkolom te borstelen – niet andersom. U start beneden en neemt een beetje haar mee, elke keer wat meer haar van het bovenlaag te pakken. Zo kom je boven. Op die manier ben je er zeker van dat de complete vacht goed is geborsteld. Mocht je bij het wervelkolom beginnen, kom je niet bij het onderste haar.

slicker brush

slicker brush

Start from the bottom

Start from the bottom

move up

move up

Mocht U een kleine klit vinden, of merken dat het oude vacht aan nieuwe vacht vast gaat kleven, wis het de hoogste tijd om het vacht uit te dunnen. Hiervoor gebruik je de ontklitter. Is de klit wat groter – heeft het een professioneel hand nodig. Doe je hond niet in bad voordat de klitten verwijderd zijn en zijn vacht losgeborsteld. Doe je dit wel – loop je risico dat je de klitten niet meer zult kunnen verwijderen. Nadat je hond uit bad is kun je de anti-klit spray toepassen. Het frist het vacht op en werkt klitvorming tegen. Spuit je je hond hiermee na het borstelen, gaat zijn haar weer krullen.

Anti-mating spray

Anti-mating spray

Maak tijdens het baden of het drogen van uw hond geen gebruik van de circlar bewegingen; dit kan leiden tot klitvorming.
Al onze klanten krijgen van ons een kort instructiefilmpje met de juiste borstel en klitverwijder instructies. Deze filmjes zijn zeer binnenkort klaar.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

0 Comments

volgend bericht?

Training – mentale stimulatie

Australian Labradoodles zijn hele slimme dieren. Een goed opvoeding van deze honden is van cruciaal belang. Ze leren heel snel, ook de verkeerde dingen. Daarom is het heel erg belangrijk om ze in vroeg stadium van hun leven beginnen op te leiden. De eerste fase van de...