Waarom een Australian Labradoodle? Is er een verschil tussen een Labradoodle en de Australian Labradoodle?

Ja – het verschil is enorm – en ik vind dat iedereen zich goed moet oriënteren, voordat men besluit een “Labradoodle” aan te schaffen.
Alleen zo kan men teleurstellingen voorkomen.
Feit is dat de (Australian) Labradoodle zich mag verheugen in een stijgende populariteit.
In Amerika is de Labradoodle inmiddels razend populair, waardoor ook het aantal fokkers explosief is gestegen.
Maar allereerst wil ik graag uitleggen wat nu precies het verschil is tussen een Labradoodle en een Australian Labradoodle.
Helaas was voor vele nieuwe fokkers het belangrijkste om zoveel geld te verdienen in een zo kort mogelijke tijd
Velen wilden hetzelfde resultaat behalen als de ontwikkelaars van dit ras (de zgn. founders) behaald hadden.
Is het echt mogelijk om in korte tijd het fokproces te kopiëren waaraan de founders meer dan 20 jaar lang hebben gewerkt? Natuurlijk niet!

Twee belangrijke onderzoekscentra -Rutland Manor en Tegan Park (deze laatste bestaat niet meer) hebben hun aandacht vooral gericht op het verkrijgen van een stabiel ras met in achtneming van de volgende uitgangspunten:
1. Honden mogen niet verharen (ruien).
2. Het haar mag geen allergische reactie veroorzaken.
3. Er wordt speciaal op bepaalde karaktertrekken geselecteerd.
4. Alleen met gezonde honden zal worden gefokt.

Het belangrijkste doel van de Australische pioniers was het fokken van een ideale hond die tegelijkertijd ook hypo-allergeen was.
Het jarenlang selecteren van de juiste fokdieren met de juiste vacht, het goede karakter en een goede gezondheid hebben geresulteerd in wat vandaag de Multigeneratie Australian Labradoodle (Multigen Australische Labradoodle) genoemd wordt.
Helaas zijn er veel oneerlijke fokkers die labradors met poedels kruisen om deze nakomelingen daarna te verkopen als een echte Labradoodles
Vervolgens worden deze pups met de Multigen Australische Labradoodles gekruist en worden ook deze nakomelingen als originele Australian Labradoodle tegen hoge prijs verkocht.
Helaas blijkt na enige tijd dat deze pup er helemaal niet dezelfde eigenschappen te hebben als een originele Australian Labradoodle.
De hond verhaart, veroorzaakt allergische reacties en eigenaren weten met zijn onstuimigheid geen raad.
Het eind van het liedje is dat de hond in het asiel beland.
Voordat u een hond koopt overtuig u er van dat het nestje geregistreerd is bij een registratie instantie zoals the foundation ALFA-Europe.
Op dit moment is het de enige instantie in Europa die elk nest registreert en dat in een openbare online database is na te trekken.
Dankzij deze registratie bent u er zeker van dat uw pup een originele Multigen Australian Labradoodle is.

Vraag u vooral of u wilt dat uw puppy de kenmerken en het karakter van een echte Australian Labradoodle heeft en er zo uitziet:

Multigeneration Australian Labradoodle

Multigeneration Australian Labradoodle

Of heeft u liever een hyperactieve hybride die gigantisch verhaart, op uw allergie werkt en er zo uitziet:

Vraag u vooral of u wilt dat uw puppy de kenmerken en het karakter van een echte Australian Labradoodle heeft en er zo uitziet:
Of heeft u liever een hyperactieve hybride die gigantisch verhaart, op uw allergie werkt en er zo uitziet:
Ik heb om twee redenen voor een Australian Labradoodle gekozen:
• Vanwege diverse allergieën en astma kan ik geen andere hond hebben dan een hond waarvan de vacht geen allergische reacties veroorzaakt
• In de wetenschap dat allergie in de maatschappij van tegenwoordig een alomtegenwoordig probleem is, dat helaas alleen nog maar zal toenemen, vraag ik mij tegelijkertijd af hoeveel mensen er in die groep zitten die vanwege een handicap een geleidehond nodig hebben. En juist het helpen van die mensen is wat mij in mijn werk het meest motiveert.

Ik streef ernaar mijn pupkopers van een van de hoogst mogelijke standaards te voorzien. Juist daarom heb ik voor Australian Labradoodles van een van beste Australische lijnen
gekozen: Die van Rutland Manor, waarvan de naam van de hond begint met de Prefix: Rutlands.

Onze honden:
Rutlands Caramel Passion
Rutlands Golden Glamour
Wlochata Pasja Filigree Surprise
Rutlands Black Onyxe

De ASD Australian Labradoodle is momenteel niet op wereldschaal als ras geregistreerd door de FCI.
In Europa wordt de zuiverheid van het ras bewaakt door ALFA Europe, een organisatie die een strenge ethische code en fokreglement) hanteert. Als enige eist deze dat alle geregistreerde fokhonden en puppy’s aan een DNA-test worden onderworpen om een bevestiging te krijgen wie de ouders zijn. Alleen op die manier kunt u er zeker van zijn dat u geen kat in de zak koopt.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

volgend bericht?

De AE-Rasstandaard

De AE-Rasstandaard Een rasstandaard is een beschrijving van het ideaal beeld van de rashond in kwestie. Er zullen maar weinig honden zijn die voor 100% aan dit ideaalbeeld zullen kunnen voldoen. Dit geldt natuurlijk ook voor de Australian Labradoodle. De hond is...

Kleuren en soorten vacht

KLEUREN CHOCOLADE Snuit van een chocolakleurige hond kan lichter van kleur zijn - lichtbruin Pigment: neus, oogranden, snuit en kussentjes onder de poten – roze of roodbruin. ZWART Een foto geeft nooit de echte charme van een zwarte Labradoodle. Daar kwam ik achter...