Australian Labradoodles en allergieën

Als je last hebt van allergie of een astmapatiënt bent, is het beste wat ik je zou kunnen aanbevelen een tijd met onze Australian Labradoodles door te brengen. Alleen op die manier kun je er achter komen of deze honden allergische reacties bij je veroorzaken. Onze “hairy family” nodigt je van harte uit om een bezoek aan ons te brengen.

Ik zelf was erg sceptisch over deze manier van testen, en voordat ik er een aanschafte, heb ik gedurende een paar dagen enkele uren per dag met deze honden doorgebracht.

Tijdens dit soort bezoeken leer je ook het fantastische temperament van deze dieren kennen. De Australian Labradoodles zijn door jarenlang selectief fokken geworden wat ze nu zijn: fantastische honden voor astmapatiënten en mensen met verschillende allergieën.

Uiteraard zijn niet alle Labradoodles hypoallergeen. Beverley Manners van de Rutland Manor zegt op haar website dat 99% van haar honden allergievriendelijk zijn. Alleen bij de multigen Australian Labradoodles die door selectief fokken over deze allergievriendelijke eigenschappen beschikken kan men zeggen dat ze hypoallergeen, allergievriendelijk zijn. Al mijn honden komen van Rutland Manor vandaan.

Jouw allergie hoeft niet persé veroorzaakt te zijn door het hondenhaar. De veroorzakers ervan kunnen net zo goed zijn: huidschilfers, ontlasting van de hond, zijn speeksel of allergische stoffen die de hond in zijn vacht bij zich meedraagt. Het is aan te raden om zo’n kennismakingsbezoek te plannen in een periode die vrij is van verschillende graspollen, waar je voor allergisch kunt zijn. Dit helpt je te bepalen, of je allergie inderdaad door de hond veroorzaakt wordt.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

volgend bericht?

De AE-Rasstandaard

De AE-Rasstandaard Een rasstandaard is een beschrijving van het ideaal beeld van de rashond in kwestie. Er zullen maar weinig honden zijn die voor 100% aan dit ideaalbeeld zullen kunnen voldoen. Dit geldt natuurlijk ook voor de Australian Labradoodle. De hond is...