Het temperament van de Australian Labradoodle: wat voor honden zijn het?

Gezinnen die voor een Australian Labradoodle kiezen, doen dat meestal omdat deze hond niet verhaart, wat gunstig is voor mensen met een allergie. Toch kunt u, alvorens uitgerekend voor dit ras te kiezen, beter eerst even de tijd nemen om uw gezinssituatie en uw mogelijkheden goed in ogenschouw te nemen. Bent u in staat om aan de behoeften van dit ras te voldoen en past het wel bij u? Hoe past de hond in de dynamiek van uw gezin?
Het is van groot belang dat u de fokker vertelt wat u met uw hond denkt te gaan doen, wat voor soort activiteiten u voor hem in petto hebt en in welke vorm. Als u wilt gaan deelnemen aan wedstrijden in gehoorzaamheid of behendigheid, dan hebt u een actieve en temperamentvolle hond nodig, een hond die graag samenwerkt met mensen. Heeft u dat soort ambities niet, dan kunt u het beste kiezen voor een gezinshond waarmee u eropuit kan trekken, uitstapjes kan maken naar zee en van elkaars gezelschap kan genieten.
Opgelet:
Zelfs zware fysieke inspanningen geven een Australian Labradoodle niet de geestelijke prikkeling die deze hond Australian Labradoodles dan wel?
* Ze zijn bovenal zeer slim en intelligent. Veel mensen willen graag zo’n intelligente hond hebben. U moet echter niet vergeten dat de hond niet alleen heel snel de dingen leert die u wilt. Als u hem aan zijn lot overlaat, zal hij even snel dingen oppikken die een stuk minder bij u in de smaak zullen vallen. Als we een goed opgevoede hond willen, dan moeten we er ook wat tijd voor over hebben om de ideale kameraad van hem te maken, want uit zichzelf zal hij dat niet leren. En wat dat betreft raden wij u aan met hem naar gehoorzaamheidscursussen te gaan. Die zorgen er niet alleen voor dat uw hond de nodige lichamelijke en geestelijke prikkels krijgt en tot een fantastische metgezel voor vele jaren wordt opgeleid. Dergelijke trainingen smeden ook een sterke band tussen baas en hond.
* Ze vertonen geen agressief gedrag en blaffen weinig.
* Ze socialiseren gemakkelijk met andere dieren.
* Ze kunnen goed overweg met kinderen van alle leeftijden. Ze vinden het heerlijk in het gezelschap van hun menselijke “roedel” te verblijven. Als u dus een hond in gedachten heeft die los over uw erf rondloopt, niet aan het gezinsleven deelneemt en tijdens vakanties bij kennissen wordt ondergebracht, dan kunt u beter geen Australian Labradoodle nemen, want u doet hem er alleen maar kwaad mee.
* Omdat ze graag met mensen werken, zijn het uitstekende werkhonden.
* Ze zijn dol op spelletjes en water. Het zijn goede vrienden voor mensen die hun tijd graag buiten de stad doorbrengen.
* Ze worden graag gestimuleerd in de vorm van trainingen met hun baas.
* Apporteren is iets dat heel sterk in hun instinct zit ingebouwd. Ze zijn dan ook gek op apporteerspelletjes en voor kinderen zijn het geweldige speelkameraadjes.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

volgend bericht?

De AE-Rasstandaard

De AE-Rasstandaard Een rasstandaard is een beschrijving van het ideaal beeld van de rashond in kwestie. Er zullen maar weinig honden zijn die voor 100% aan dit ideaalbeeld zullen kunnen voldoen. Dit geldt natuurlijk ook voor de Australian Labradoodle. De hond is...