Voordat puppy’s naar hun nieuwe families gaan zijn zij allemaal van een microchip voorzien. Dat is een zeer veilige manier om dieren te identificeren.
Een microchip is een passief apparaat dat radiogolven nodig heeft om te worden geactiveerd. Deze golven worden gegenereerd door een scanner.
De chip bestaat uit een geïntegreerd systeem met een getal van vijftien cijfers geprogrammeerd. Het systeem heeft afmetingen van ongeveer 9mm x 1,5mm en is verzonken in een glazen capsule. Wanneer wij ernaar kijken, doet deze denken aan een rijstkorrel (afmetingen van ca. 12mm x 2,1mm).
Deze unieke code is identificatiemethode waarvan de waarde in de loop der jaren niet verloren gaat en die ook niet verkleurt zoals tatoeages.
Riemen, hekken en dichte deuren lijken misschien op het eerste gezicht de indruk te wekken dat het dier voldoende is beschermd tegen zoekraken, maar ongelukken gebeuren nu eenmaal. Er kan weliswaar niet worden gegarandeerd dat deze identificatiemethode in honderd procent van de gevallen zal werken, maar de microchiptechnologie maakt de kans dat wij onze verdwenen puppy of volwassen hond nog terugvinden, wel een heel stuk groter.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl