RESERVERINGEN/WACHTLIJST

 

Hoe ziet de procedure voor het reserveren van puppy’s eruit?
Met het oog op het welzijn van de toekomstige puppy’s willen wij er zeker van zijn dat ze in goede handen terechtkomen. Daarom zijn wij met een kwalificatieprocedure begonnen.

Na het eerste contact wordt u door ons gevraagd een kwalificatieformulier in te vullen. Daarna maken wij een afspraak voor een telefoongesprek, waarin wij ons een beeld proberen te vormen van uzelf, uw gezin en de dynamiek van uw gezin. Bij dat gesprek willen wij ons er ook van vergewissen dat onze pup een warm, veilig tehuis en een zorgzame baas krijgt. Deze dingen zijn voor ons heel belangrijk.
Als een van uw gezinsleden last heeft van allergie, dan zullen we u vragen bij een van onze Australian Labradoodles op bezoek te gaan (in Nederland of Duitsland, zo dicht mogelijk bij uw woonplaats), want wij moeten er zeker van zijn dat u geen allergische reacties krijgt.
Wanneer het gesprek en het bezoek aan een van de Australian Labradoodles gunstig zijn verlopen, wordt uw gezin op de wachtlijst gezet.
En op dat moment begint uw avontuur!
Wij zullen u dan op de hoogte brengen zodra er een teefje loops is en ook zodra we er zeker van zijn dat ze zwanger is. In die periode nemen wij actief deel aan uw voorbereidingen voor de adoptie en staan wij klaar om al uw vragen te beantwoorden en in te gaan op eventuele twijfels die zich kunnen voordoen.
Zodra de puppy’s zijn geboren, krijgt u van ons elke week informatie over hoe ze zich ontwikkelen, hoe wij hen socialiseren en sturen wij u ook de hele fotodocumentatie. Wij willen graag dat u dit prachtige avontuur met ons meebeleeft. In de zevende week voeren wij tests uit naar het temperament van de puppy’s. Deze tests leggen wij over uw gezinssituatie heen en op die manier stellen wij vast welke pup het beste bij u past. Elke test wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde gedragskundige.
Dat is een zeer belangrijk onderdeel van ons werk en wij nemen er dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor. Wij vragen u ons daarbij te vertrouwen, want alleen op die manier kunnen wij garanderen dat ons programma een succes wordt.
Daarna wordt u uitgenodigd uw pup te komen ophalen en kennis te maken met de rest van onze honden. Wij zijn ons er natuurlijk van bewust dat dit voor iemand uit Nederland of Duitsland een lange reis kan worden. Daarom kunnen we u behulpzaam zijn bij het transport. Onze Nederlandse vrienden en collegafokkers van CYMBROGI LABRADOODLES, die in Duitsland een vakantiehuis hebben, zijn zo vriendelijk ons aan onderdak te helpen wanneer wij met de puppy’s in Duitsland zijn aangekomen. Wij geven puppy’s nooit de eerste dag al uit handen, omdat ze dan een lange rit achter de rug hebben en eerst op adem moeten komen. U bent natuurlijk wel van harte welkom om die eerste dag uw pup te komen bezoeken en met ons te komen praten. Op die dag krijgt u van ons ook alle onmisbare informatie voor wat betreft opvoeding, socialisatie en training. Op de tweede dag mag u uw pup meenemen.

Daarna wachten wij uw eerste bericht af: hoe is de reis verlopen en hoe is de eerste dag van de pup bij u thuis gegaan? Gedurende die hele periode staan wij met u in contact en als u behoefte hebt aan assistentie, dan kunt u altijd op ons rekenen.

Voor puppy’s die zijn geadopteerd door Poolse families. Normaal gesproken zijn er 2 of 3 bezoeken vereist, waarvan het eerste plaatsvindt bij de fokker. Na dat bezoek komen wij langs bij het gezin, want wij moeten ons op de hoogte stellen van de omstandigheden waarin de hond terechtkomt en de nodige adviezen geven met betrekking tot de inrichting van het huis, die voor een puppy gevaarlijk kan zijn (met name planten, snoeren en dergelijke). De puppy wordt bij elk familie bezorgd in het gezelschap van een gedragskundige, die dan ter plaatse op maat gesneden advies kan geven en ook de interactie tussen de pup en de overige gezinsleden kan observeren. Daardoor kan hij zowel het gezin als de pup helpen aan elkaar gewend te raken. Dat bezoek duurt normaal gesproken 3-4 uur.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl

volgend bericht?

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.