Wie ben ik?

Ava - Australia

Ava – Australia

Hallo allemaal en welkom op mijn website gewijd aan de Australian Labradoodle.

Mijn naam is Edyta en zolang ik het me kan herinneren waren de dieren altijd een deel van mijn leven. De eerste jaren van mijn leven heb ik in een klein dorpje doorgebracht waar mijn overgrootvader mij kennis liet maken met de geheimen van het leven op het platteland. Klauteren tussen de kuikens, respect leren voor de bijen (we hadden een eigen bijenstal), op blote voeten de paardenstallen lopen. Deze geweldige school van het leven in harmonie met de natuur geef ik nu door aan mijn zoon Fabian, die de gevoeligheid en liefde voor de wereld van fauna en flora van mij heeft geërfd.
Opgroeiend in de liefde voor de natuur heb ik altijd gezelschap van dieren gehad – honden, muizen, hamsters, cavia’s, vissen, kippen….
Helaas voor mijn begon het langzaam te blijken dat ik allergisch begon te worden voor dieren, in de eerste plaats voor hamsters, konijnen, papegaaien en tenslotte ook voor honden. Ik leefde nog vele jaren in de overtuiging dat ik nooit meer in staat zal zijn een hond, waar ik altijd van gedroomd had, te hebben. Gelukkig beschik ik nog een karakter trek, dat aangeboren koppigheid genoemd wordt. Als ik ergens mijn zinnen op zet, dan vind ik zeker een manier om het om deze droom te realiseren.
Toen ik voor het eerst eigenaar werd van een hond met een hypoallergeen potentieel – Blanca, heb ik helemaal het bakzeil gehaald. Zij en ik vormden een perfect team samen. Het begon met de verschillende soorten opleidingen voor haar en mij, en kort daarna begon ik me in de geheimen van het gedrag van dieren te verdieppen, wat tot op de dag van vandaag mijn passie is gebleven.
Ik besloot dat ik me in deze richting wil ontwikkelen en mijn toekomst ermee wil verbinden.
Toen ik een kind was heb ik van kuikens geleerd dat je heel voorzichtig moet zijn ,van bijen heb ik respect geleerd en van paarden dat je in de stallen….. schoenen aan moet hebben. Op volwassen leeftijd studeerde ik af op diergedragswetenschappen dierenpsychologie.

In mijn dagelijks werk als dierenpsycholoog en gedragstherapeut ben ik bezig met het herstellen van de relatie tussen mens en dier. Ik help families gedragsproblemen van hun dieren op te lossen (voornamelijk honden en katten). Het meeste plezier beleef ik als ik mijn kennis kan gebruiken voor de socialisatie van de pups. Ze worden geboren als schone en onbeschreven bladzijden van een boek. Wat ze van ons meekrijgen in de eerste weken van hun leven zal van invloed op hun functioneren op volwassen leeftijd. Daarom is de juiste socialisatie van de pups tijdens de kritieke fasen van ontwikkeling van cruciaal belang voor hen. Het is inderdaad mijn grootste passie – kijken naar de ontwikkeling van deze bolletjes wol, met in het achterhoofd niet alleen wat ik van “instellingen voor beroepsopleiding” geleerd heb, maar ook van de bijen en de kippen ….

Mijn opleiding:

Opleidingscentrum: Centre of Applied Pet Ethology – COAPE
Verkregen kwalificaties: dierlijk gedrag (UK kwalificatie dierengedrag deskundige, licentie COAPE)

Opleidingscentrum: Europees Centrum voor Dierenpsychologie en Praktische Kennis
Verkregen kwalificatie: Dierenpsycholoog

De faciliteit: De Viervoeter Academie, Pastel Alice Duda
Geslaagd voor een hondencoach opleiding, verkregen diploma Gekwalificeerd Hondencoach

Bezochte seminars en ontvangen diploma’s:

University of Environmental and Life Sciences Wroclaw, Symposium “Mechanismen van het gedrag van dieren en de mogelijkheid om deze te modelleren”
4 Poten Academy, “Workshop ontspannende massage voor honden”
Kyno-onderwijs, “Wat zit er in de genen, of hoe dient het reproductie dier gekozen te worden “
Amber Batson, een reeks seminars in de serie “Nieuwe concepten in dierengedragswetenschappen”:
Amber Batson, “Het temmen van een wildebras – een hond kalmeren met behulp van beloningen”
Amber Batson, “Hoe werkt het geheugen bij de hond – de hond herinnert zich de verandering van zijn gedrag en hoe we deze kunnen beïnvloeden”
Amber Batson, “ongewoon gedrag – agressie, depressie, aangeleerde hulpeloosheid, de ontwikkeling van stereotypieën”
Professor Raymond Coppinger, “Emoties, intelligentie en het gedrag van honden”
Alexa Capra “Gedragstesten bij de adoptie processen”
Turid Rugaas “Het werk van een therapeutische hond”
Sally Askew “Het voeden van honden en gedragsproblemen”

———————————————————————————————————-

Ela i Fila

Ela i Fila

Mijn moeder Ela gaf de laatste impuls tot het oprichten van een Australische Labradoodle fokkerij. Vandaag steunen we elkaar en runnen we de fokkerij samen.

Hoe begon mijn avontuur met de Australian Labradoodles?

Altijd al wilde ik de mensen helpen; dat was ook de oorzaak van mijn interesse in hondentherapie. Het eerste wat mij echter opviel, was het feit, dat niet alle hulpbehoevenden profijt van hondentherapie zullen hebben. Dit vanwege een mogelijke allergie, waaraan ze mogelijk lijden. Ik was me er van bewust dat veel mensen een assistentiehond nodig hebben (blinden, gehandicapten), maar deze niet kunnen hebben, juist vanwege een allergie. Toen besloot ik om mijn passie in iets constructiefs te gieten, iets, waarmee ik veel mensen zou kunnen helpen. Op dat moment had ik nog geen weet van het bestaan van de originele Australian Labradoodles! Toen ik op een gegeven dag deze honden ontdekte was ik zeer opgewonden – eindelijk had ik de perfecte hond gevonden.

In 2008 heb ik Beverley Manners van Rutland Manor bezocht in Australië. Ik woonde 5 weken bij haar. In deze periode heb ik veel geleerd van het zorgen voor haar honden, maar ook van waardevolle gesprekken met Beverley, ‘s-avonds bij een kopje thee. Het was zeker één van de ervaringen die nooit zal vergeten. Vooral het dagelijkse omgang met een dergelijk aantal honden en het uitblijven van een allergische reactie veroorzaakte een zeer brede glimlach op mijn gezicht. Toen heb ik echt het bakzeil gehaald.

Australia, Training Kirstie

Australia, Training Kirstie

Australia, training Tux

Australia, training Tux

Australian Labradoodle early socialisation, Australia

Australian Labradoodle early socialisation, Australia

Australian Labradoodle in Australia

Australian Labradoodle in Australia

Australian Labradoodle Socialization, Australia

Australian Labradoodle Socialization, Australia

Ava - Australia

Ava – Australia

AvaAtHeelEdyta, Australia

AvaAtHeelEdyta, Australia

Groomed Winnie! Australia

Groomed Winnie! Australia

Australia, training Australian Labradoodle

Australia, training Australian Labradoodle

Honden fokken – heel zorgvuldig

Ik ben van mening dat aan iedere pup evenveel aandacht geschonken moet worden. Daarom plannen we jaarlijks maar twee, maximaal drie worpen. Alleen op die manier kunne we er zeker van zijn, dat alle pups op de juiste manier gesocialiseerd worden en op “de grote wereld” voorbereid worden. Al onze honden (Caramel, Goldie, Fili, Goddess, Onyxe, Donnan) maken voor 100% deel uit van ons gezin. Heel zorgvuldig kiezen we nieuwe families voor onze pups, omdat we absoluut overtuigd willen zijn, dat ze in juiste handen terecht komen.

Als we een nieuw nestje krijgen, worden alle pups conform een speciaal hiervoor opgesteld programma gesocialiseerd. Al mijn kennis over het gedrag van dieren dat gebruikt wordt tijdens onze bezigheden met de pups wordt aangewend om de pups de juiste mentale ontwikkeling mee te laten maken.

Kijk regelmatig in de rubriek Nieuwtjes om op de hoogte te blijven van actualiteiten betreffende de pups en het werken met ze. Daar vindt u tevens foto’s en filmpjes die de socialisatie van de pups weergeven. Wilt u op de hoogte blijven van de dagelijkse gang van zaken bij ons – bezoek dan onze weblog. Ook zijn we te allen tijde bereid om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Dit is een presentatie van onze familie fokkerij, onze honden en de manier waarop we met de pups werken.

Wlochata Pasja Inftoduction File

Edyta Gajewska
www.australische-labradoodle.nl

Ava - Australia

Ava – Australia

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

volgend bericht?

Australian Labradoodle pupies have been born!

We have arrived to this world at 25.01.2013. Our mommy was very brave. First of us was already taken care by mommy as she has done it many times before. Gramma Caramel was not that clever; - ) Early neurological stimulation, membrane exercises preparing for driving...