Inderdaad, het is een goede zaak wanneer een fokker lid is van een vereniging van fokkers en eigenaars van Australian Labradoodles. Op die manier weten we zeker dat deze organisatie haar pupillen zeer strenge ethische codes oplegt “en wat nog belangrijker is zijn de fokregels”.

Er is wel een maar! Zorg voordat u besluit een pup te nemen dat u weet welke ethische code de betreffende organisatie hanteert en wat voor honden er mogen worden gekruist.

Het zijn organisaties die tot op heden naast combinaties van Australian Labradoodles ook toestaan dat deze met andere rassen worden gekruist, bv. Spaniëls. U moet zich afvragen of u buiten uw medeweten wel aan zo’n experiment wilt deelnemen. Of wordt u liever eigenaar van een hond die van vele generaties Australian Labradoodles afstamt
Als er dan sprake moet zijn van een organisatie, laat dat er dan een zijn die de visie van de schepper volgt en alleen kruisingen binnen hetzelfde ras toestaat. Naar mijn mening kun je dit alleen bij vinden bij ALFA-Europe and the IEALB.

Włochata Pasja
Fokker van originele Australian Labradoodles
www.australische-labradoodle.nl